Hangolódj a tudásra! vakációs tábor

Szeptember elején régi álmunk valósult meg a Hangolódj a tudásra! elnevezésű tehetséggondozó tábor megszervezésével. Iskolánk munkaközössége sikeres, jó hangulatú foglalkozás-sorozatot biztosított 60 diák számára, akik Székelykeresztúr, Nagygalambfalva, Újszékely, Szenterzsébet, Szentábrahám, Gagy, Firtosmartonos, Kőrispatak, Küsmőd, Etéd településekről érkeztek.
A résztvevő tizenévesek a délelőtti foglalkozások során különböző tudományterületekhez kapcsolódóan szerezhettek új ismereteket: víz- és talajminták mikroszkópos vizsgálata, Lego-robotok programozása, iránytű-használat és szintvonalak meghatározása, anyanyelvi vetélkedők, játékos matematikai foglalkozások, kincskeresés, hagyományőrzés, multimédiás bemutatók tették színessé a tábor programját. Az ismeretek átadása mellett a közösségformálásra is hangsúlyt fektettünk. Ezt a célt szolgálták a reggeli ráhangoló gyakorlatok, a közös ebédek, a délutáni sport- és kézműves foglalkozások, valamint a közös bográcsozás. A 4 korcsoport foglalkozásaira változatos helyszíneken került sor: az osztálytermek mellett élettel telt meg a sportcsarnok, az iskolaudvar, felfedezni induló diákok népesítették be a Jézuskiáltót, a város utcáit, valamint Gagy patakának medrét.
A résztvevők visszajelzései megerősítettek abban, hogy a diákok részéről igény van a tanórákon kívüli ismeretszerzésre, tudáselmélyítésre, a közösségi élményre.
Ez a tábor nem valósulhatott volna meg a Bethlen Gábor Alap és az Orbán Balázs Alapítvány nagylelkű támogatása nélkül. Köszönjük szépen!

 

Király Emőke, László Laura

 

hang 3

 

hang 2

 

Partnereink

fp

elka i