Orbán Balázs-túra

Az utóbbi időben iskolánk több diákja jelezte, hogy szívesen venne részt kirándulásokon, ismerkedne szűkebb-tágabb szülőföldjével. Erre az igényre válaszolt a Diáktanács Orbán Balázs túra nevet viselő projektje, melynek során az Orbán Balázs Gimnázium 38 tanulója és 4 pedagógusa egy sóvidéki kiránduláson vehetett részt. Ezzel a túrával egyrészt iskolánk névadójára emlékeztünk, másrészt a diákok számára teremtettünk keretet egymás jobb megismerésére, a különböző évfolyamok közötti jobb együttműködés megalapozására.


A november 30-i kirándulás során felkerestük Orbán Balázs életének fontosabb állomásait: a tanulóéveinek színterét, ideiglenes főjegyzőségének városát jelentő Székelyudvarhelyen tettünk egy rövid megállót, ahol nem maradhatott el az Orbán Balázs szobor felkeresése sem. Ellátogattunk szülőfalujába, Lengyelfalvára, és felkerestük szejkefürdői nyughelyét is. Minkét helyszínen felelevenítettük az Orbán Balázs életével kapcsolatos fontosabb tudnivalókat, és koszorúval tisztelegtünk névadónk előtt.
Ezt követően Parajd felé vettünk az útirányt. Hosszasan időztünk a sóbányában, majd a szovátai sós tavakat kerestük fel. A résztvevők közül sokan első alkalommal jutottak el a Medve-tó körüli kisebb tavakhoz (Rigó-tó, Kígyós-tó, Zöld-tó stb.), valamint a só-sziklákhoz. A résztvevő diákok feltöltődve, élményekkel gazdagodva tértek haza a túráról. Köszönet érte támogatónknak, a Communitas Alapítványnak!

 

obtur 1

 

obtur 2

Partnereink

fp

elka i