online okt

Felhívás

A járvány kialakulásának megelőzése érdekében, a sürgősségi állapot ideje alatt az Orbán Balázs Gimnázium ügyfélszolgálata csak online módon fog működni. Kéréseiket, egyéb igényelt dokumentumokat ezen időszakban elektronikus formában küldhetik el a gimi@obg.ro email címre. Édeklődni a 0266 - 242 752 telefonszámon lehet.

 

Elérhetőségek

 • Igazgató:
  • Dr. Szatmári Ilona
  • e-mail: szatmari@obg.ro
   
 • Igazgatóhelyettes:
  • Nemes Enikő
  • e-mail: nem@obg.ro
 • Titkár:
  • Sipos Mária
  • e-mail: siposmaria@obg.ro
  • telefon: 0747 - 465 802

 

Relații cu publicul

Értesítés

Románia Kormányának döntése alapján 2020. március 11-22. között szünetel az oktatás közegészségügyi okok miatt. Az intézkedés preventív jellegű. Amennyiben az iskolai oktatás felfüggesztését nem hosszabbítják meg, a tanítás március 23-án, hétfői órarenddel folytatódik.

 

Arra kérjük a szülőket és a diákokat, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai szabályokat és lehetőleg tartózkodjanak otthon, hogy megelőzhessék az esetleges megbetegedéseket.További információkat a kellő időben teszünk közzé iskolánk kommunikációs csatornáin. Megértésüket köszönjük.

2sz 2020

Az Orbán Balázs Gimnázium Diáktanácsa

Az Orbán Balázs Gimnázium Diáktanácsa biztosítja a diákok érdekképviseletét, ugyanakkor a diákság számára tartalmas szabadidő-programokat szervez.

 

Legfontosabb tevékenységei:

 

Az iskolarádió működtetése
Iskolánk diákjait szünetekben az iskolarádió szórakoztatja, naponta más-más stílusirányzat zenéiből válogatva. A rádió működtetésének jogát pályázat útján lehet elnyerni. Ez a pályázat minden tanév elején meghirdetésre kerül.

 

Az iskolaújság kiadása
Iskolánk újságja, az Oázis több éves múltra tekint vissza. Érdekessége a No felelés cédula, melyet a szerencsés újságolvasók nyerhetnek.

 

Filmklub
A diáktanács tagjai rendszeresen szerveznek filmklubot, hogy ezáltal igényes szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak az iskola diákjainak olyan filmek vetítése révén, melyek a film klasszikusainak számítanak.
A Diáktanács tagjai jelentős szerepet vállalnak iskolánk hagyományos rendezvényeinek megszervezésében: őszi iskolai kirándulás, karácsonyra hangolódás, farsangi mulatság stb.

 

Karácsonyi kaszinó
Diákok és tanárok játszhatnak együtt a kaszinóban, melynek karácsonykor külön tétje van: a megszerzett zsetonokkal a támogatók által felkínált tárgyakra lehet licitálni. Természetesen szövetkezni és taktikázni is lehet – összedobni a zsetonokat egy áhított tárgy elnyerésére.

 

Kelepelő napok
A Kelepelő napok során a diákok bemutatják iskolánkat a környék nyolcadik osztályos tanulóinak, tájékoztatnak az induló kilencedik osztályokról, ismertetik az iskola nyújtotta lehetőségeket, és válaszolnak a nyolcadikosok kérdéseire.

 

Tanár-diák kvíz
Már hagyománya van iskolánkban a tanárok és diákok közös versengésének, a tanár-diák kvíznek. E rendezvény során négyfős csapatok – három diák és egy tanár – mérik össze általános műveltségüket, a zene, a filmek világában való tájékozottságukat, léggitározási tudományukat.

 

Közösségi tevékenység
Iskolánk diákjainak egy csoportja szabadidejében részt vesz az országosan működő Közösségi tevékenység programban. A programban részt vevő önkéntes diákok rendszeresen bejárnak a Súlyosan Fogyatékos Gyermekek Elhelyező Központjába, játszanak az ott élő gyermekekkel, kézműves foglalkozásokat szerveznek nekik, városlátogatásra kísérik őket, közösen ünnepelnek velük stb.

 

Múzeumok éjszakája
Több éves hagyomány, hogy iskolánk diákjai besegítenek a helyi Molnár István Múzeumban zajló Múzeumok éjszakája szervezésébe. Ilyenkor népviseletbe öltözve vezetik végig a látogatókat a régészeti kiállítás termein, mutatják be a kecseti ház megtekintésre kiállított darabjait vagy más helyszínen vállalnak tárlatvezetést. Az iskola saját standján pedig kézműves foglakozással várják a kisebbeket-nagyobbakat – az érdeklődők megtanulhatják, hogyan fűzhetnek kásagyöngyből rókát, krokodilt, pókot, egeret stb.

 

Süteményvásár
Különleges napnak számítanak a diákság életében azok a napok, amikorra süteményvásárt hirdetnek. Az eladott süteményekből befolyt összeget a Diáktanács céljai megvalósítására fordítja.

Pályázatok
A Diáktanács több sikeres programot valósított meg pályázat révén szerzett támogatással:

 

 • Faültetés
 • Kreativitás indul! Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak
 • Mi a pálya? Pályaorientációs foglalkozássorozat
 • Kelepelő-nap – iskolabemutató a térség nyolcadikos diákjai számára
 • Játssz! Fejlődj! Ismerd meg önmagad! – társasjáték-délutánok
 • Orbán Balázs emléktúra
 • Csapatépítő kirándulás

 

Fotópályázat

Mutasd meg egy képben, hogy TE hogyan látod a VILÁGOT! szólította fel a Diáktanács a fényképezés iránt érdeklődő diákokat a megmutatkozásra. A pályázatra beérkezett képek az iskola folyósóját teszik színesebbé.

 

Kiemelkedő napok megünneplése

Különböző világnapok üzenetére szeretné felhívni a figyelmet a Diáktanács: a nők elleni erőszak elleni küzdelem világnapja, a boldogság világnapja stb.

 

Kapcsolat más szervezetekkel

Iskolánk diáktanácsosai a város ifjúsági életének fellendítésében is szerepet vállalnak: sokan kapcsolódnak be az Erdélyi Ifjúsági Egyesület programjaiba, az egyházak ifjúsági egyesületeinek munkájába.

Partnereink

fp

elka i