Gyulafehérvári kirándulás

2019. szeptember huszonnyolcadikán, szombaton a Rákóczi Szövetség tagjai, a tízedik és tizenegyedik osztályos diákok, részt vettek a Szövetség által támogatott kiránduláson. A kirándulás célja Rákóczi fejedelemmé választása helyszínének meglátogatása.

 

Reggel nyolckor indultunk, a járművön uralkodó jó hangulatot egy háromnegyed órás pihenő erejéig szakítottuk félbe Medgyesen, majd folytattunk az utat Gyulafehérvárra, Erdély ősi, történelmi fővárosába, ahol kívülről és belülről is megtekintettük a gyönyörű és impozáns érseki székesegyházat. Köszönjük szépen a teológus idegenvezetőnknek és Balázs Barnabásnak, iskolánk volt diákjának, hogy érdekesebbnél érdekesebb információkat osztott meg velünk a templom történelméről. Ezután a legnagyobb örömünkre kaptunk szabadidőt is.
Az enyedi kollégiumot csak a busz ablakából volt alkalmunk szemügyre venni, hiszen siettünk Tordára. Egy órányi kötetlen program után elindultunk haza.

 

A többi diák nevében is köszönöm szépen tanárainknak, hogy megszervezték és elkísértek minket erre a felejthetetlen kirándulásra.

 

Kányádi Kincső, X. A.

 

gyf 1

 

gyf 1

Partnereink

fp

elka i