Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

Játékdélután 5-8 osztályos diákoknak

Február 23-án, délután a X. B osztály egy játékdélutánt szervezett az 5-8 osztályos tanulóknak, melyen 40 lelkes kisdiák vett részt. A diákok izgatottan érkeztek vissza 1700 órára az iskola dísztermébe, és kíváncsian várták, hogy a tizedikesek milyen játékokat állítottak össze számukra.

A játékdélutánt Dr. Király Emőke, a X. B osztályfőnöknője nyitotta meg ismerkedő és egyben nagyon hangulatos játékokkal, amelyeken a tizedikes diákok is részt vettek. A kezdő játékok tizedikesek és kisebb diákok arcára is egyaránt mosolyt csaltak, majd következett az 5-8-as tanulók csapatokba sorolása.
Az épület több pontján a legkülönbözőbb játékokban tehették próbára a kisdiákok tudásukat és kreativitásukat, és szerezhettek pontokat: a Kahoot és a Honfoglaló során általános műveltségükkel, a pingpong-labda serpenyőben való pattogtatása vagy a “Szúrd szíven a tolvajt” játék során ügyességükkel, majd különböző társas- és kártyajátékokban (Activity, UNO, Közmondás-akasztófa, Székely Mesterségek, Maffia) jeleskedhettek a kisebb diákok. Az osztálytermekben és a folyosókon helyezkedtek el a tizedikesek, így nem zavarták egymást a játékok levezetésében. Két-három nagyobb diák irányításával igen jó hangulatban zajlottak a játékok. A játékok közti szünetben mindenkinek lehetősége volt teázás és nassolás közben beszélgetni és energiát gyűjteni a következő játéksorozatra. A játékok után egy kis pörgős “just dance” következett, ahol a kicsik a nagyokkal szórakozhattak együtt.
Úgy láttuk, mindenki boldogan távozott egy adrenalindús délutánt követően. A X. B osztály nevében elmondhatom, hogy nagy örömünkre szolgált ez a játékdélután. Lehetőséget kaptunk arra, hogy felmérjük türelmünket a kisebbek iránt, valamint fejlesszük kommunikációs képességeinket, amire nagy szükségünk volt főleg a játékok kezdetekor. Ily módon betekintést nyerhettünk egy kicsit a tanárok életbe is, és megtapasztalhattuk, milyen több gyereket egyszerre fegyelmezni és foglalkoztatni. Ugyanakkor sok pozitív visszajelzést kaptunk, így megbizonyosodtunk arról, hogy mindenkinek tetszett és a kisdiákok nagyon jól érezték magukat.

 

Somai Mónika, X. B osztály

A hatodikosok visszajelzéseiből szemelgettünk:

  • „Sokat játszottunk és szórakoztunk. Remélem, lesz még ilyen délután. A X. B-sek kedvesek voltak.”
  • „A kedves X. B és osztályfőnökük jóvoltából egy nagyon jó kis játékdélutánban lehetett részünk. Nekem a társasjátékok tetszettek leginkább…meg az est végén a közös tánc is.”
  • „Tetszettek a játékok. A hangulat is jó volt. Remélem, hogy többször is szerveznek ilyen rendezvényt.”
  • „Mind nagyon jól szórakoztunk. meg szeretném köszönni a tanárnőnek, hogy rávette a diákokat egy kis mozgásra.”
  • „Nagyon jó volt a tizedikesekkel együtt játszani. Nagyon finomak voltak a ropik meg a tea.”
  • „Tetszettek a közös játékok, mert így jobban megismerhettük egymást.”

 

jatdel 1

jatdel

jatdel

jatdel

jatdel

Partnereink

fp

elka i