Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

Költészet napja

2019. április 11-én az Orbán Balázs Gimnázium diákjai tisztelettel adóztak József Attila költő munkássága előtt. A napot rendhagyó irodalomórával kezdtük a könyvtárban a IX. A osztályosokkal, Buzogány Zsuzsánna tanárnő irányításával. A délelőtt folyamán néhány osztállyal, a rossz idő ellenére, részt vettünk a városi önkormányzat kulturális ügyosztálya által szervezett eseményen, ahol verseket osztottunk meg a városi könyvtár udvarán. Ezidő alatt az iskolarádió diákjaink által szavalt verseket sugárzott minden szünetben.
A Magyar Költészet Napjának mintegy zárásaként iskolánk könyvtárában, a Hozz magaddal egy verset! elnevezésű megemlékezésen, a diákok magyar költők verseit osztották meg a jelenlevőkkel.

Partnereink

fp

elka i