Gólyabál

2019. október 7-11 között került sor az Orbán Balázs Gimnázium gólyahetére.
Ezen a héten a kisgólyák betekintést nyerhettek a felsőbb évesek világába, majd egymás között is felmérhették tudásukat, ügyességüket a már- már hagyományosnak számító gólyabál keretében, melyre pénteken került a sor. A hét témája az olimpia volt, e köré épültek a gólyahét tevékenységei is.

Az eddigi évekhez hasonlóan a gólyabált a gólyatánc nyitotta meg, amit a gólyaeskü követett, melyben a kelepelő kisgólyák térden állva, szívre tett kézzel tettek ígéretet a tizenkettedikeseknek és tanáraiknak. Ezt követte a megmérettetés, mely alatt a kisgólyák, akár egy olimpiai bajnok, küzdöttek a dobogóért. A feladatok során használniuk kellett kreativitásukat, tudásukat, talpraesettségüket, emellett azt is figyelte a zsűri, hogy hogyan tudnak párban dolgozni, érvényesülni. Így dőlt el, hogy ki az a három szerencsés pár, aki november 15-én képviselheti iskolánkat a városi gólyabálon.
A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mivel mindenik gólya nagyon ügyesen teljesített.

A gólyakirály Berei Tamás, a gólyakirálynő Szakács Ágota lett. A II. helyet Rafai Rajmund és Simó Anetta Kamilla szerezte meg, aIII. helyen Kedei Zalán és Pál Orsolya végzett.
Összességében tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött, mely alatt sok kis gólya nevetése töltötte be a folyosókat. Gratulálunk a nyerteseknek és sok sikert kívánunk a következő megmérettetésen!

Osváth Gyopár XII. osztályos tanuló

 

golyab

 

golyab

Partnereink

fp

elka i