obg

Kifitud-kifilát helyismereti vetélkedõ

2017. december 7-én, az iskolaudvaron kellett találkozzunk a csapattársaimmal, fél tíz körül. Mikor mindhárman megérkeztünk, a földrajz tanár úr kocsija felé vettük az irányt és indultunk is Siménfalvára. Útközben még felvettük a technológia tanárnőt is, aki felkészített minket a versenyre.

 

Megérkezve a kis falucskába, a kultúrházba mentünk, ahol meleg teával és hagyományos zsíros kenyérrel, pánkóval fogadtak, ami nagyon ízlett a kinti zord idő után. Miután megmelegedtünk, a szervező tanárok bemutatkoztak nekünk és elmondták, hogy mire is számítsunk a versennyel kapcsolatosan. Ezek után egy nagy kört alkottunk a székeinkkel, hogy jobban lássunk egymást. Mindenki elmondta a nevét és olyan játékokat játszottunk, amiben megismerhettük versenytársainkat, hisz a versenynek az is egy fontos eleme volt, hogy barátokat szerezzünk. A játékok figyelmet és mozgást igényeltek. Kipróbálhattuk a kosárfonás mesterséget is.

 

A verseny komoly része csak most következett, mert kiadták a feladatlapokat és minden versenyző nekifogott az interaktív feladatok megoldásához. A feladatok nem okoztak nehézséget, mert előre készültünk rájuk. A mi csapatunk azokkal a feladatokkal kezdte, amelyeket már a kultúrotthonban meg tudtunk oldani. Amikor ezek készen voltak, kimentünk a faluba, ahol helyi embereket kellett megkérdezzünk, hogy eljussunk egy-egy feladat megoldásához. Ezeket nagyon élveztük. Fényképek is készültek bizonyos épületekről, amelyek nevezetesek ebben a településben. Kapkodtuk magunkat, mert a verseny időre ment.

 

Végezve mindennel visszamentünk a kultúrházba. Ezt követően mindenki bemutatta azt a jellegzetességet vagy tárgyat, ami saját településére jellemző, mint például városunknak, Székelykeresztúrnak a szita. Mindenki nagyon izgul az eredmények miatt. Nagy örömünkre a mi csapatunk (Nagy Anett, Spătariu Csiky Andrea, Faluvégi Eszter) 3. helyezést ért el. Reméljük jövőben is részt vehetünk ilyen, kistérségünket bemutató versenyen.

 

Faluvégi Eszter, VI. osztály

 

kifi 1

 

kifi 2

Partnereink

fp

elka i