obg2018

Szép olvasás

Már hagyománnyá vált, hogy minden évben megszervezzük az 5-6. osztályosok szép olvasási versenyét. Erre ebben az évben január 26-án került sor. Célunk most is az, hogy felhívjuk a tanulók figyelmét a szövegértés, a kifejező, értelmes, szép olvasás fontosságára.

 

A versenyen két 20 sornyi párbeszéd nélküli szöveget kell felolvasniuk a versenyzőknek. Az első egy szabadon választott szöveg, ebből mindig alaposan felkészülnek a diákok. A verseny egyik nyeresége éppen az, hogy a megfelelő szöveg után kutatva több műbe is belelapoznak, ezeket később remélhetőleg el is olvassák, vagy éppen kedvenc könyvükből választanak egy részletet. Ezek akár könyvajánlóként is felfoghatók. A másik szöveget felolvasás előtt néhány perccel kapják meg a versenyzők, így általában ez a nehezebb próba. Az adott szöveget a zsűritagok is megkapják, így a pontosságot is figyelemmel kísérhetik.

 

Idén hat iskola tanulói mérték össze tudásukat: Etéd, Kőrispatak, Szentábrahám, iskoláiból, valamint a Petőfiből, a Berdéből és az OBG-ből jöttek el a szép olvasók. A zsűri két 2. és két 3. díjjal, illetve egy 1. díjjal jutalmazta a versenyzők teljesítményét.
Iskolánkból Tódor Andrea (5. osztály) és Faluvégi Eszter (6. osztály) 2. díjban részesült.
Minden versenyzőnek gratulálunk, és további jó olvasást kívánunk!

 

szep olv1

 

szep olv2

Partnereink

fp

elka i