XXV. Killyéni Imre Nemzetközi Labdarúgó Torna és szolnoki testvériskola projekt

 

Idén XXV. alkalommal került megrendezésre a Killyéni Imre Nemzetközi Labdarúgó Torna iskolánkban, az Orbán Balázs Gimnáziumban.

 

A tornán a következő iskolák csapatai vettek részt:

  • Szent-Györgyi Albert Általános Iskola - Szolnok
  • Benedek Elek Általános Iskola - Szentábrahám
  • Marosi Gergely Általános Iskola - Siménfalva
  • Petőfi Sándor Általános Iskola - Székelykeresztúr
  • Orbán Balázs Gimnázium - Székelykeresztúr

 

A mérkőzések október 26-án, péntek délután zajlottak. A fiúk bizonyították rátermettségüket a foci terén, jó hangulatú és izgalmas meccseket játszottak. A játékosok robbantak akár a bomba, hogy a labdát minél többször az ellenfél kapujába juttathassák.

 

Harmadik helyen végzett a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola csapata, náluk kicsivel jobban teljesített a mi csapatunk, az Orbán Balázs Gimnázium, de a dobogó legfelső fokára a szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola állhatott. Gratulálunk a fiúknak a teljesítményükért!

 

A torna végeredménye

 

1. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
2. Orbán Balázs Gimnázium
3. Petőfi Sándor Általános
4. Benedek Elek Általános Iskola
5. Marosi Gergely Általános Iskola

 

killy 2

killy 1

 

Míg a szolnoki fiúk focizni jöttek hozzánk, lányok is érkeztek, a testvériskola projekt részeként. Velük az idén elhunyt Kányádi Sándorról emlékeztünk meg. Csütörtökön délelőtt buszokkal Nagygalambfalvára utaztunk. Először a Kányádi György lelkész úr tartott bemutatót. Elmesélte a templom és a falu történetét, földrajzi elhelyezkedését, a hangulat végig nagyon jó volt. Utána ellátogattunk a költő szülőházához, ahol Sándor bácsi testvérével a sírhoz sétálva elszavaltuk a tanult verseket, koszorút helyeztünk el és elénekeltük a nemzeti himnuszunkat. Ezek a momentumok méltóságteljesen és mély tisztelettel zajlottak.
Reméljük hogy vendégeink nagyon jól érezték magukat nálunk és tavasszal ők is ugyanolyan szeretettel fogadnak minket, mint mi őket.

 

Solymosi Izabella, VIII. osztály

 

szoln

szoln2

 

 

 

Partnereink

fp

elka i