Vallás tantárgyverseny

2019. március 2-án szerveztük meg a református, evangélikus és unitárius vallás tantárgyverseny megyei szakaszát. A házigazda az idén az Orbán Balázs Gimnázium volt.

 

Az iskolát képviselő tanulók a következők:

  • - Zsidó Bence, V. osztály- I díj
  • - Kendi Csenge Napsugár VI. osztály- I díj (100 pontot ért el a 100-ból)
  • - Antal Pálma, Karsai Brigitta, VI.osztály
  • - Biró Andrea, VII.osztály- az V. helyet szerezte meg, ez a mezőny volt a legnépesebb és a legszorosabb is ezen a tantárgyversenyen.
  • - Pável Csenge, Patakfalvi Lóránt,Vonya Norbert, VII.osztály

 

Zsidó Bence és Kendi Csenge Napsugár az országos szakaszra jutottak tovább, amely 2019. április 25-27 között szervezvezésre a zilahi Wesselényi Miklós Református Kollégiumban. Minden résztvevő tanulónak kívánok sok örömöt a mindennapi tanulásban és kitartást a felkészülésben, a továbbjutó tanulóknak értelmes, türelmes lelkületet a felkészülésük során a tananyag elsajátításához.

 

Ezúton megköszönöm Demeter Levente igazgató úrnak és az Orbán Balázs Gimnázium minden munkatársának, hogy lehetővé tette az iskolában a verseny megszervezését és lebonyolítását, valamint a XII.A. osztály diákjainak illetve mindazoknak, akik a szervezés előkészítésében, a verseny lebonyolításában segítettek. Külön köszönöm meg a Molnár István városi múzeum munkatársainak, hogy lehetővé tették az olimpiászra érkező tanulóknak, hogy meglátogathatták a ritkaszámba menő múzeumot és Szőcs Annamária történelem szakos tanárnőnek a vezetést. Köszönöm Rátoni Botond kisgalambfalvi református lelkipásztornak, a székelyudvarhelyi egyházmegye ifjúsági előadőjának és Demeter Erika korondi unitárius lelkipásztornak a bevezető gondolatokat.

 

Fodor Etelka Éva, református vallástanár,
a megyei vallástantárgy verseny szervezőbizottság elnöke

Partnereink

fp

elka i