INFOPROG 2019.

A Kárpát-medence magyar informatikusainak találkozója
Kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenye

2019. április 11-12. között került megrendezésre a Kárpát-medencei magyar középiskolák számítástechnikai versenyének döntője az INFOPROG 2019. A kétnapos rendezvénynek a szlovákiai Füleki Gimnázium adott otthont. A verseny döntőjére a levelező forduló eredményei alapján kaptak meghívást a középiskolák. A levelező forduló két kategóriában zajlik: programozói és felhasználói kategória a feladatokat egyénileg kell megoldani. Mindkét kategóriában két korosztály szerint A és B kategória, 9. -10. osztály és 11. -12. osztályos diákok versenyezhetnek. A döntő egy összetett verseny: a programozói és felhasználói kategória mellett van egy általános informatikai ismereteket mérő vetélkedő, egy adott témában otthon elkészített és előre elküldött prezentáció kiértékelése. A vetélkedőben négytagú csapatok versenyezhettek.

 

A döntőbe jutott diákok versenykategóriák szerint:

 • Programozói A kategória (Pascal): Berei Balázs, 11.A osztály
 • Programozói B kategória (Pascal): Simófi Levente, 10.A osztály
 • Felhasználói A kategória (11.-12.osztály) (Táblázatkezelés, Adatbáziskezelés)
  • Deé Bernadett, 11. A osztály
  • Palkó Henrietta, 11. A osztály
  • Patakfalvi Anna-Fruzsina, 11. A osztály
 • Felhasználói B kategória (9.-10.osztály) (Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés)
  • Simó Kamilla, 10. A osztály
 • Vetélkedő (általános számítástechnikai ismeretek): Balázs, Bernadett, Fruzsina, Kamilla
 • Iskolák versenye – Az összesített kiértékelésbe számít az egyes kategóriákban elért eredmények amelyekben az iskolák részt vettek. (levelező fordulók, programozói és felhasználói kategória, prezentáció, vetélkedő). Így nagyon komplex módon értékelik az iskolákat, hisz sokoldalú ismeretről, tudásról kell tanúbizonyságot tenniük.

 

Négy ország (Szlovákia, Magyarország, Szerbia és Románia) középiskolájának diákjai mérték össze tudásukat. A legérdekfeszítőbb a kétnapos verseny teljes ideje alatt zajló kódfejtő-kincskereső csapat-verseny, ami minden évben minden diákot tanárt nagy lázba hoz. Minden segítséget igénybe lehet venni, így mi is segítséget kértünk és kaptunk az itthon maradó diákoktól, tanároktól, volt Infoprogos résztvevőktől.
A döntő és a levelező fordulók eredménye alapján Levente II. helyezést ér el. Sikerült továbbra is az iskolák örökranglistáján a III. helyet megtartanunk, e szép eredmény pedig köszönhető minden eddigi infoprogon résztvevő volt diákunknak is.

 


Utazási költségeink fedezését köszönjük a Communitas Alapítványnak, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és az Orbán Balázs Alapítványnak. Köszönjük a Füleki Gimnáziumnak a részvételi lehetőséget, a diákoknak pedig sok sikert és kitartást kivánunk a további terveikhez.

 

infoprog 1

 

infoprog

 

communitas300         logo alapitvany

     

Partnereink

fp

elka i