Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

2020. január 22-én került megrendezésre a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakasza a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskolában.

 

A szívélyes fogadtatás után, minden évfolyambeli diák elfoglalta helyét a termekben. A várakozással teli percekben mindenki végigfutotta legalább egyszer a megadott témákat. A baráti csevejek hangját a tételek megérkezése szűntette meg. Első dolgom volt rápillantani a tételek felhívó szövegeire. Hatalmas kő esett le a szívemről, mikor megláttam, mi vár ránk, mivel igazán testhez álló feladatok voltak számomra. Csak úgy pörögtek a gondolatok a fejemben, eszembe jutottak a már tanultak, és amit még beleírhatnék az értekezésembe.

 

Végül több, mint két óra írás után, az osztálytársaimmal együtt kivonultunk a teremből, s rögtön elkezdtük átbeszélni a tételeket. Nem várakoztunk sokáig az iskolában, mikor mindenki befejezte az írást, hazaindultunk. Mindenki délutánja az eredményekre várakozás jegyében telt. Kora este tudtam meg, hogy annyira testhezálló volt a feladat, hogy ezzel sikerült elnyernem az első helyet, valamint ezzel együtt az országos szakaszra való kijutást. Igazán örültem a hírnek, ugyanakkor tudtam, mekkora felelősséggel és felkészüléssel jár az országos megmérettetés.

 

Gagyi Nóra, X.A
Felkészítő tanár: Buzogány Anna Zsuzsanna

Partnereink

fp

elka i