Helytálltunk a VI. Talentum versenyen

A két online fordulón elért jó eredményt követően 2020. február 21-22-én iskolánk három diákja (Baksa Andrea, Szabó Renáta X. A osztályos és Simó Anett-Kamilla IX. A osztályos tanuló) részt vett a VI. Talentum természettudományok és informatika országos döntőjén, amit Temesváron rendeztek meg. A versenyre szorgosan készültünk és ott is igyekeztünk jól teljesíteni.

 

Pénteken érkeztünk meg a Bartók Béla Elméleti Líceumba, ahol kedves fogadtatásban részesültünk, majd mindhárman részt vettünk a Zrínyi Ilona matematikaversenyen is. Ezt érdekes kísérletek sora követte a műszaki egyetem Experimentáriumában, ahova csoportosan vittek el minket a többi résztvevővel. Ezután az Új Ezredév Református Központba látogattunk el, ahol vacsorával vártak minket.

 

Másnap délelőtt került sor a versenyre, amit egy városlátogatás követett. Az eredményhirdetés késő délután volt, ahol örömmel vettük tudomásul, hogy Baksa Andrea dicséretben részesült Simó Anett Kamillát másfél pont választotta el a dicsérettől. Az estét társasjátékozással zártuk. Mind nagyon jól éreztük magunkat, és sok élménnyel gazdagodtunk.

 

Szabó Renáta, XA osztályos tanuló

 

talent

Partnereink

fp

elka i