Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

20 éves a Step by Step módszer az Orbán Balázs Gimnáziumban Székelykeresztúron

2022. október 7-én, du. 3 órai kezdettel került sor a jubileumi ünnepélyünkre, melyet a városi művelődési házban tartottunk. Hosszú időt vett igénybe a felkészülés, hogy majd az ünnepély méltó lehessen az alternatíva fennállásának 20. születésnapjához.
Fényképeket gyűjtöttünk az elmúlt időszakról, osztálynévsorokat keresgéltünk és gondosan állítottuk össze a meghívottak listáját, főleg azon személyek tekintetében, akiknek szerepük volt a step by step létrehozásában iskolánkban. Egykori igazgatókat, szülőket, tanulókat hívtunk meg, akik szívesen emlékeztek és meséltek az elmúlt 20 évről. Felelevenedtek az emlékek és egy rövid ideig a múltba repítettek vissza, midőn arról meséltek, hogy hogyan küzdötték le az akadályokat, milyen nehézségekbe ütköztek az alternatíva létrehozásakor, valamint milyen élményeket hagytak a step-es évek az itt tanulók életében.
Betekintést nyerhettek a nézők a módszer színes jelenébe is egy gondosan összeállított kisfilmen keresztül.
Szavalással, kerekasztal beszélgetéssel, népi tánccal tettük színesebbé a napot, végül iskolánk vegyes kórusa (felnőtt és gyerek) kápráztatta el a nagyérdemű közönséget.
A műsor befejezése után, állófogadásra és kötetlen beszélgetésre hívtuk meg vendégeinket az iskolánk dísztermébe. Büszkén adtuk át a step by step alternatíva fennállásának 20. évfordulója alkalmából készült emlékfüzetet és kitűzőket.
Iskolánk minden elemi tagozatú tanulója egy kitűzővel tért haza a jubileumi rendezvény végeztével.

step 1

step 2

step 3

Partnereink

fp

elka i