Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

Díjátadó ünnepség

A tavaji tanévben ismét megrendezésre került a tantárgyverseny, így diákként megmérettethettük magunkat a különféle tantárgyakban. Úgy gondolom, ez jó lehetőség arra, hogy hozzászokjunk a vizsgahelyzetekhez és gyarapítsuk tudásunkat. A felkészülés sok plusz munkával jár, a szorgalom azonban meghozza a gyümölcsét.
Azok, akik az 1-3. helyezés valamelyikét érték el a tantárgyverseny megyei szakaszán, felkészítő tanáraikkal együtt november 8-án a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalban ünnepélyes keretek között vehették át a díjakat.

 

Iskolánk díjazottjai: Hegyi Boglárka (román, 3. helyezés), Györfi Norbert (román, 3. helyezés), Faluvégi Eszter (magyar, 2. helyezés), Rácz Izabella (magyar 3. helyezés), Kendi Csenge Napsugár (történelem, 3. díj), mini kézilabda (1-4. osztály, I. helyezés), labdarúgás (9-12. osztály II. helyezés).
A díjátadó kellemes meglepetésként ért bennünket. Jól esett, hogy Hargita Megye Tanfelügyelősége, valamint Hargita Megye Tanácsa bátorít minket és elismerte teljesítményünket.

 

Faluvégi Eszter, 11. A osztály

 

dij

Partnereink

fp

elka i