Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

Mesék szárnyán

A 2021-2022-es tanévben a Piticot Alapítvány XXII. alkalommal, az előző évektől eltérően online szervezte meg a „Mesék szárnyán” című mesevetélkedőt Nagyváradon, amelyre 40 csapat nevezett be a megyéből. Az Orbán Balázs Gimnáziumból idén két csapat vett részt a versenyen: a II. osztályos Kópék (Fiztus Dávid, Fodor-Birtalan Beáta, Kiss Tamás, Zsidó Apor) és a III. osztályos Jacsómanók (Antal Nóra, Balázs Mátyás, Demeter Csongor, Molnos Janka) csapata. A megmérettetésen Benedek Elek meséket ismerhettek meg a tanulók és azokhoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk. A kitartó meseolvasás, online felkészülés, a nehezített feltételek mellett történő versenyzés után mindkét csapat sikeresen vette az akadályokat és mindhárom fordulón szép eredményeket értek el.

 

Büszkék vagyunk rátok! Gratulálunk!

 

A II., III. osztályos tanító nénik

 

 messz 2

 

messz 3

 

messz 1

Partnereink

fp

elka i