Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

Alfa és Omega Országos Fizikaverseny

2022. május 21-én, szombaton zajlott Székelyudvarhelyen az Alfa és Omega Fizikaverseny országos szakasza. Ezt háromfordulós online vetélkedő előzte meg, amelyen sokat kellett dolgozni. A benevezett hetedikes tanulóknak jóval kevesebb, mint fele jutott tovább, köztük iskolánk három diákja: Bán Roland, Fodor Hanna és Szilveszter Botond.

 

Az ünnepélyes megnyitón a vendégeket elsőként dr. Sándor Bulcsú egyetemi adjunktus köszöntötte, akire, mint középiskolánk volt tanulójára, minden fizikát kedvelő iskolásunk példaképként tekinthet. Demeter Levente főtanfelügyelő és Lackó György, a Tamási Áron Gimnázium igazgatója szintén a fizika fontosságára hívták fel a figyelmet.

 

Maga a verseny három órát tartott. A dolgozatok javításának időszaka sem telt unalmasan, hiszen ebéd és ingyen fagyi után a versenyzőket autóbusz vitte a Patkóból a szejkefürdői Erdély Miniparkba. Az Erdély minden szegletéből: Bihar, Maros, Kolozs, Háromszék, Brassó és természetesen Hargita megyéből érkezett hetedik- nyolcadikosok izgatottan várták az eredményeket. Nagy örömünkre Szilveszter Botond is dicséretben részesült. Mindhárom versenyzőnknek gratulálunk!

 

Reméljük, még sok versenyre beneveznek és egyre sikeresebbé válnak!

 

fiz 1

 

fiz 2

Partnereink

fp

elka i