Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

Magyar költészet napja

2022. április 11-én József Attila költő születésnapját, a magyar költészet napját ünnepeltük iskolánkban. Több tevékenységen vehettünk részt ebből az alkalomból. Magyar irodalom vagy egyéb tanóra keretén belül József Attila versei mellett más ismert vagy kevésbé ismert magyar költő verseit hozták magukkal és osztották meg társaikkal a diákok. Az elemi tagozatosok verscímeket, verssorokat posztoltak az iskolaudvar aszfaltjára és plakátot készítettek a könyvtár részére, a IX-XII. osztályosok pedig egy villámcsődületbe csöppenhettek a nagyszünetben, ahol a tizenegyedikesek verseket szavaltak és megzenésített verseket adtak elő.
Az Erasmus+ projekten résztvevő vendégeinknek spanyol és portugál versfordításokkal kedveskedtünk. Mindezek mellet a Városi Könyvtár által szervezett programba is bekapcsolódtunk.

 

kolt 1

 

kolt 2

Partnereink

fp

elka i