Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

100 NAP AZ ISKOLÁBAN

Felejthetetlen eseménynek lehettünk részesei május 11-én, az előkészítő osztály 100 napos ünnepélyén. Huszonnégy kipirult arcú kisgyerek ünneplőbe öltözve, türelmetlenül várta, hogy megmutathassa magát a színpadon, szülei, nagyszülei, tanítói, tanárai előtt. Az elején kis izgalommal, de aztán egyre bátrabban, felszabadultan szavaltak, énekeltek, táncoltak a gyerekek. Öröm, büszkeség, jókedv ölelte körül és fáradhatatlanul, élvezettel, kisiskoláshoz illő fegyelemmel bizonyították, hogy felnőttek a feladathoz és hogy milyen sok mindent tanultak az elmúlt időszakban. A közönség tapssal bátorította, biztatta őket. Kezdő tánclépéseiket is bemutatták az oktató irányításával, majd átvehették tanítóiktól első iskolás oklevelüket, melyet a 100. Nap emlékére kaptak. Büszkén mutatták be a 31 darabos gyűjteményeiket, melyet szüleik segítségével egy csodálatos kompozícióvá varázsoltak. Egy kis kiállítást szerveztünk belőle, melyet másnap érdeklődéssel néztek meg az I- IV osztályos tanulók. Az ünnepély a torta elfogyasztásával és a meghívottak megvendégelésével ért véget, a szülők által készített sok finomságból.
Egy sikeres, csodálatos napot zártunk, sok szép emlékkel gazdagodva, melyeket fényképekbe zárva őrzünk.

 

Benedekfi Klára, Sebők Ágnes
tanítónők

 

100n 1

 

100n 2

 

Partnereink

fp

elka i