Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

Mesemondó találkozó

2022. május 20-án szervezték meg a Mesevár Napköziotthon óvónői a mesemondó találkozót, melyen Nemes Enikő igazgatóhelyettes és Lukács Éva magyar szakos pedagógus társaságában a zsűri tagjaként vehettem részt. A bátor nagycsoportosok sok ízes, fordulatokkal tele meséikkel juttattak el minket a boszorkányok, tündérek, sárkányok világába, mintegy emlékeztetve, hogy a magyar népmese gyönyörű nyelvünk valóságos kincseskamrája. Csengő hangú kislányok népdalokat énekelve tették színesebbé a találkozót.

Köszönet az óvónőknek és szülőknek, ismét tanúi lehettünk annak, hogy a magyar népmesék, népdalok világa gazdag, egyedülálló, nemcsak szórakozást nyújt, hanem az élet igazságaira is tanít.

Szávuly Emese tanítónő

 

mes 1

 

mes 2

 

 

Partnereink

fp

elka i