European Legends

 A “European Legends – National Literary Heroes” elnevezésű projekt 2018. szeptemberében indult öt iskolai intézmény részvételével:

  • Debreceni Ady Endre Gimnázium- Magyarország, Debrecen
  • Agrupamento De Escolas Sá Bandeira- Portugália, Santarém
  • Liceo Scientifico Statale „Michele Guerrisi”- Olaszország (Calabria), Cittanova
  • Itet „E. Fermi”- Olaszország (Szicília), Barcellona Pozzo di Gotto
  • Orbán Balázs Gimnázium- Románia, Székelykeresztúr

A projekt célja az olvasáskészség fejlesztése innovatív megoldásokkal, hagyományos és a digitális eszközökkel, egymás legendáinak megismerése, a közösségi tanulás és az egymástól való tanulás támogatása , az itthoni jó gyakorlatok megosztása az oktatás területén, pozitív tanulási attitűd megalapozása, kulturális értékeink bemutatása és más kultúrák megismerése valamint a nyelvi korlátok kiküszöbölése.

 

A pályázat koordinálását a Debreceni Ady Endre Gimnázium vállalta, amely az Olvass többet! határtalanul- magyarul elnevezésű, olvasást népszerűsítő versenyre épül, és amelyen iskolánk már több éve részt vesz. A kétéves projekt során a diákok értékes irodalmi műveket, legendákat olvasnak el és különböző technikákkal dolgozzák fel ezeket. Mentorként kortárs szerzők segítik az egyes műhelymunkákat. A projekt tervezett produktumai közé tartozik egy e-book a feldolgozott legendákkal, fotók, újraírt szövegek, kisfilmek és egyéb kreatív munkák.

 

Mobilitások

 

Partnereink

fp

elka i