Farsangi tombola

Gólyatábor 2021

Idén is sorra került iskolánkban a már hagyományossá vált gólyatábor megszervezése. A szervezésben néhány nagyobb diák is besegített és a vírusra való tekintettel most egy kicsit másképp zajlott a tábor. Reggel kilenc órára mentünk be az iskolába, megtörtént a regisztráció, majd a polók átvétele, ami a lányok esetében narancssárga, a fiúkéban pedig zöld volt. Miután mindenki megjött az udvaron gyűltünk össze, ahol a szervezők bemutatkoztak és röviden elmondták, hogy mire számíthatunk. A két napos tábor célja a csapatépítés, ismerkedés, barátkozás volt. Kisebb csapatokra osztottak minket, majd kezdetét vette a játék! Javarészt ügyességi feladatok voltak, ahol a csapatok egymással szemben megmutathatták mire képesek (persze a mi csapatunk volt a legjobb:)).
A kiscsapatos játékok mellett közösen is játszottunk különböző fejlesztő játékokat. A nap folyamán a rengeteg játék mellett sor került egy osztályfőnöki órára is, amin belül a diákok jobban megismerhették társaikat és osztálynevelőjüket. A sok móka mellett a szervező lányok próbáltak odafigyelni a rendre és a pontosságra is. Különböző vicces büntetések jártak azoknak, akik nem a szabályoknak megfelelően cselekedtek, például elkéstek vagy csúnyán beszéltek.
Mindkét nap reggel kilenctől este hétig tartottak a foglalkozások. Kis gólyaként nagyon jól éreztem magam. A csapatvezetők nagyon kedvesek voltak és mindenben segítettek, emellett rengeteg új barátra tettem szert és lelkileg kissé jobban felkészültem a gimis életre.

Karsai Brigitta Ilona, IX. A

 

Nem mertünk egy darabig sok reményt fűzni ahhoz, hogy idén megszervezésre kerülhet-e az Orbán Balázs Gimnázium gólyatábora. Megérkezve a rendezvényre, öröm volt kitölteni a szükséges papírokat. Ötletünk sem volt, hogy vajon milyen programban lesz részünk, még találgatni sem tudtunk. Reggel 9-től volt a gyülekező egészen 9:30-ig. Rengeteg jó programmal vártak minket. Mindkét osztálynak volt osztályfőnöki órája. Összebarátkoztunk, mindenki beszélgetett mindenkivel, új barátságok születtek. A legérdekesebb rész az volt, hogy ha nem értél vissza a hívó zenére a szünet végén, aprócska büntetést húztál ki egy borítékból. Olyankor mindenki összegyűlt és mosolyogva figyeltük a büntetés végrehajtóját, ahogy fát ölel, énekel, vagy éppenséggel összeköti a cipőfűzőjét. Ebéddel is szolgáltak, sőt uzsonnával is.
Örülünk annak, hogy bár nem hagyományosan, de volt lehetőségünk részt venni egy ilyen táborban. Élménydús két napot hagytunk a hátunk mögött. Reméljük, hogy a következező együtt töltött évek is legalább ennyire jól telnek majd, mint amilyen a gólyanapok voltak.

Ilyés Anetta-Bernadett, IX.B

 

golyt 1

 

golyt 2

szkeresztur                logo alapitvany

Partnereink

fp

elka i