Gólyatábor - 2022

A gólyatábor azt jelenti, hogy a kilencedikes diákok életében egy új fejezet kezdődik. A 2022-es gólyatábor Parajdon, az Urbán Andor Református Konferenciaközpontban került megszervezésre augusztus 31. és szeptember 2. között. Számunkra ezzel indult ez az új életszakasz.

 

Legelső nap nagyon izgatottak voltunk, hogy megtudjuk, mi is fog ránk várni az elkövetkezendő pár napban. A szobák elfoglalása után a tizenkettedikes diáktársaink ismertettek néhány szabályt, majd elmondták, hogyha a hívó zenét halljuk, akkor rögtön menjünk a kijelölt helyre, mert ha ezt nem tesszük meg, büntetést kapunk. Rengeteg érdekes programon vehettünk részt, ahol kis és nagy csoportokban kellett együtt dolgoznunk. Ez idő alatt nem csak jobban megismerhettük egymást, hanem megtanultunk együtt dolgozni és összetartani. Reggelente a gólyatáncunkat gyakoroltuk, később pedig következtek a csoportos tevékenységek. Minden program alatt nagyon jól éreztük magunkat, de szívünkhöz legközelebb a kaszinó került, ahol különböző ügyességi feladatokat teljesítettünk, az esti Just Dance a lányokkal, az esti dézsázások vagy a pingpong. A tábor alatt nem csak a kilencedikes diákokkal ismerkedtünk meg, hanem pár tizenkettedikes diáktársunkkal és tanárainkkal is. A csapatvezetőink nagyon kedvesek és aranyosak voltak, velük is jókat lehetett beszélgetni. Nagyon jó volt a hangulat, a tábor alatt mindenki szerzett új barátokat. Rengeteget kacagtunk és szórakoztunk, sikerült még iskolakezdés előtt megtalálnunk az összhangot. A csoportvezetőknek hála sikerült megtanulnunk egy nagyon látványos, érdekes, de mégis egyszerű táncot. De szerintem, amit a legjobban élveztünk a tábor alatt, az a pillanat volt, amikor a tábor végén mi dönthettünk a 12-es diákok „büntetéséről”.

 

Összességében nagyon jó volt a tábor, nagyon jól éreztük magunkat, és örülünk, hogy esélyünk adódott mindezeket átélni együtt. Mindenki nagyon szép emlékekkel tért haza, és már alig várjuk, hogy újra együtt lehessünk és szórakozzunk.

 

Isciuc Andreea-Viktoria-Katrinel, IX. A osztály

 

Számomra a gólyatábor sok élményt nyújtott, hiszen rengeteg csodás embert megismertem, és új barátra leltem bennük.

 

A játékok, amiket a táborban játszottunk, szórakoztatóak voltak. Több visszajelzésből szűrtem le, hogy a tánc volt a legkedveltebb program a gólyák körében. Kiscsoportokban megismerhettük egymást és a csoportvezetőket is. A zászlókészítés nagyon kreatív része volt a kiscsoportos megbeszéléseknek. A fiúk nagyon ügyesen fociztak, talán számukra a pingpongozás mellett ez volt a tábor legaktívabb része. Mi, lányok pedig hangosan szurkoltunk nekik. Mindkét osztály nagyon közvetlen volt, osztályfőnöki óráinkon, akárcsak a többi tevékenységen nagyon jól elbeszélgettünk mindenkivel. Gyakran esett az eső, de mi ettől függetlenül boldogan kint voltunk az udvaron feladatokat teljesíteni. Sok minden miatt lehetett büntetéseket kiérdemelni, (pl. ha névkártya nélkül jelentünk meg vagy elkéstünk), de nagyon szívesen végrehajtottunk őket, és egyáltalán nem voltak megalázóak. Már egy hét után hiányzik a tábor, a sűrű program, a társaság, a szervezők, a dézsázós esték, a szobatársak, maga a hangulat és a szállásunk.

 

Úgy gondolom, hogy mindenki nevében köszönhetem ezt a tábort a szervezőknek, tanároknak, osztálytársainknak és évfolyamtársainknak; köszönjük, hálásak vagyunk! :)

 

Nagy Brigitta, IX. B osztály

 

Támogatóink:

 

golya tam

 

goly 1

goly 3

 

Partnereink

fp

elka i