Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

Kisrégiós népdalvetélkedő

2022. március 11-én, pénteken került sor a Berde Mózes Unitárius Gimnázium szervezésében a IV. ”Fúdd el jó szél, fúdd el…” kisrégiós népdalvetélkedőre Székelykeresztúron, amelyen több, mint 20 elemi-, általános- és középiskolás diák vett részt.


A versenyen iskolánkat három tanuló képviselte: Pál Orsolya-Timea (XI. A osztály), Antal Timea és Zsidó Timea (IX. A osztály). Mindhárom tanulónk nagyon jól teljesített, ketten díjat is szereztek: Antal Timea I. helyezést-, valamint Pál Orsolya-Timea II. helyezést ért el. Díjazottaink továbbjutottak a “Csak tiszta forrásból” megyei népdalvetélkedőre, amelyre Székelyudvarhelyen kerül sor 2022. március 19-én, szombaton.

 

Gratulálunk a versenyzőknek, kívánunk nekik további sok sikert, leljék mindig örömüket az éneklésben, örvendeztessék meg hallgatóságukat sokszor olyan szép énekekkel, amelyek pénteken megszólalhattak kisvárosunk kultúrotthonában, Isten áldása kísérje munkájukat és minden egyes lépteiket! Szombaton pedig lélekben legyünk a továbbjutókkal, akik zenei elhivatottságukkal ismét képviselik az Orbán Balázs Gimnáziumot.

 

Bízom benne, hogy rangidős tanulóink eredményei motivációt adnak a fiatalabb, szárnyaikat bontogatóknak az énekléshez, zenei megmérettetéshez, büszkén felvállalva mindenki a maga hangját, hiszen a költő sorai szívhez szóló üzenetként árulnak el számunkra egy nagy titkot: “…Mindenik embernek a lelkében dal van,/ és a saját lelkét hallja minden dalban./ És akinek szép a lelkében az ének,/ az hallja a mások énekét is szépnek.” (Babits Mihály)

 

László Attila zenetanár

 

nepd 1

 

nepd 2

Partnereink

fp

elka i