Az ajkai „Székelykeresztúrért” Alapítvány ösztöndíja
2022-2023

 

Ajka város „Székelykeresztúrért Alapítványa” ösztöndíjat hirdet a 2022-2023-as tanévre székelykeresztúri és a székelykeresztúri kistérség fiataljai számára, akik romániai egyetemeken vagy főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

 

A pályázási feltételeket és a csatolandó iratok listáját a pályázati űrlap tartalmazza, melyet le lehet tölteni a www.keresztur.ro honlapról.

 

A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 25. péntek, 12 óra
A határidő után érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Pályázati űrlap: adatlap-2023.pdf

Megyei népdalvetélkedő

2022. március 19-én, szombaton került sor a “Csak tiszta forrásból” megyei népdalvetélkedőre Székelyudvarhelyen. Kisvárosunk büszkesége, hogy a négy versenyzőből a IX-XII. osztályos kategóriában három székelykeresztúri vett részt, közöttük Antal Tímea, iskolánk IX. A osztályos tanulója.


A járvány negatív hozadékaként megemlíthetjük, hogy sajnos számos énekverseny online keretek közé szorult, ami közel sem ugyanaz, nem adhat olyan katartikus élményt az előadónak, mint amikor ott áll előtte a zsűri, a közönség, a versenyzőtársak. Egy előadónak az adhat igazi élményt, mikor végignézve a közönségen, a résztvevők energiát adnak annak, aki éppenséggel megmérettetik. A vélemények szerint érződött a versenyen ez a két év kimaradás, akár úgy is fogalmazhatnánk zeneileg, hogy a versenyzők bizonyos szinten “kiestek a ritmusból”. Ettől függetlenül mindenki igyekezett a maximumot kihozni az adott helyzetből, ezt tette iskolánk tanulója, Antal Tímea is, aki a kisrégiós dobogós hely meglépése után is egy I. díj megszerzésével öregbítette Alma Materének, az Orbán Balázs Gimnáziumnak hírnevét.

 

Büszkék vagyunk, Timi, az elért eredményeidre, kívánunk további sok sikert és kitartást eme hivatás folytatásához!

 

László Attila zenetanár

 

nepdm

 

 

Partnereink

fp

elka i